(Torsdag den 21. december 2023) Brandfolkene i Ribe gik heller ikke ram forbi under stormen Pia torsdag aften.

Først på aftenen måtte brandfolkene assistere med et bådhold i Esbjerg, hvor en bil parkeret på Torskekaj blev oversvømmet.

På samme tid lød der en melding om, at Ribes store juletræ på Torvet var blæst omkuld. Her lykkedes det brandfolkene at få det beskadigede træ slæbt ind bag domkirkens apsis. Indsatsleder Jan Christiansen fortæller, at træet havde lidt en del skade.

Brandfolkene i Ribe fik en relativ travl aften.

Indsatsleder Jan Christiansen fortæller, at det blev til 12 ture rundt i området.

– Det var til væltede træer, nedfalden julebelysning, det store juletræ på Torvet, der knækkede og lignende ting, fortæller Jan Christiansen, der selv havde den sidste tur lige omkring midnatstid.

Turene kom i løbet af aftenen i en lid strøm, og indimellem blev der også tid til lidt socialt samvær på brandstationen.

Den melding, der lød mest alarmerende, kom fra Esbjerg, hvor Ribe måtte op med et bådhold.

Der var frygt for, at en kvinde var kørt i havnen med sin bil, men det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet.

Kvindens mand havde talt i telefon med hende, da hun holdt på havnen. Pludseligt lød der et brag, og forbindelsen blev afbrudt. Da manden ikke kunne genskabe forbindelsen, alarmerede han politiet, der tilkaldte Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe. Det viste sig dog, at både kvinde og bil var i god behold, og brandfolkene kunne returnere uden at være kommet i aktion.