2. klasse fik at vide, hvordan det er at være brandmand

/2. klasse fik at vide, hvordan det er at være brandmand
2. klasse fik at vide, hvordan det er at være brandmand 2019-08-23T15:06:27+00:00

Project Description

Hvilken dreng – og for den sags skyld pige – har ikke drømt om at blive brandmand?

En af 2. klasserne på Vadehavsskolen i Egebæk-Hviding fik fredag anskuelighedsundervisning i, hvad det vil sige at være brandmænd og hvorfor brandmændene af og til sætter liv og helbred på spil. Det gør de netop for, at de kan hjælpe andre.

To af de rigtige brandmænd fra Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe, Kevis og Gregor, fortalte de opmærksomme elever om livet som brandmand og demonstrerede det udstyr, brandmændene benytter sig af – både i form af branddragter og røgdykkerudstyr og en rigtig brandbil, der både kan vise blåt udrykningslys og larme forfærdeligt med sirenerne.

De meget opmærksomme og lyttende elever fik fortalt, at brandmændene altid har en ”bipper” i lommen, og når den lyder, skal brandmændene haste til brandstationen, for den første brandbil med fem brandmænd skal være ude af porten indenfor fem minutter fra alarmen har lydt.

Børnene fik også lejlighed til at se Gregor i fuld ”mundering” og fik at vide, at det kræver en god kondition at løbe op i domkirkens borgertårn med maske for ansigtet og iltflaske på ryggen.

Spørgelysten var stor, og en elev ville således vide, om brandmændene måtte have korte bukser og kortærmede trøjer på under branddragten. Svaret var nej. Det kan blive meget varmt i sådan en dragt, og for at beskytte huden mod varmen skal brandmændene havde lange ærmer og bukser med lange ben, hvis de skal ind i et brændende hus.

Kevis og Gregor kunne også fortælle, at kammeratskabet betyder meget for brandmændene, og derfor tager de af og til på ture sammen. Eleverne fik vist billeder fra en sådan tur til USA, og udenfor fik de lejlighed til at se en rigtig brandbil og selv styre et højtryksrør, der kan sende vand i en stråle meget langt væk og som oftest bruges som første indsats ved en rigtig brand.

 

Gregor har iført sig udstyret og Kevis fortæller

Der var delte meninger om, hvorvidt brandmandens iltflaske er tung eller ej

 

 

Der var kø for at komme op i brandbilen

En lille pige i en stor bil