(Søndag den 7. januar 2023) En motorbåd, der var opbragt på land for vinteren, udbrændte og Trojelsvej i Ribe blev en kort overgang spærret for trafik natten til søndag, da der gik ild i båden. Båden lå tæt på en villa, men det lykkedes Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe at redde huset fra ilden.

Ingen personer kom noget til ved branden.

Det var forbipasserende, der opdagede, at det brændte kraftigt i båden, og de fik hurtigt alarmeret brandvæsnet, der i følge vidnerne til branden meget hurtigt var fremme.

Da brandvæsnet kom fra, var båden overtændt, og den stod ikke til at redde. I første omgang koncentrerede brandfolkene sig om at hindre ilden i at brede sig til huset, da strålevarmen var meget voldsomt. Ved at køle huset ned med vand, lykkedes det at stoppe antændelsen. Strålevarmen havde dog været så kraftig, at det yderste lag glas i termoruderne ud mod båden sprang.

Brandvæsnet slukkede ilden ved at bruge to højtryksrør, og der gik omkring tre timer, inden brandfolkene kunne returnere til stationen.

Brandårsagen er i skrivende stund uklar, men den udbrænde båd er afspærret med politibånd. Det betyder, at ingen må komme til båden, da brandårsagen skal nærmere efterforskes.