Project Description

Store røde brandbiler med blåt blink, tykke vandslanger der spyr vand ud i et rasende tempo, lange stiger på biler, røgdykkere med iltflasker på ryggen, mænd og kvinder i sorte brandmandsuniformer, metalklippere, der klipper store huller i biler, og meget mere vil man kunne se og opleve, når Sydvestjysk Brandvæsen holder Beredskabsdag.

Det sker lørdag den 7. september kl. 10 – 15, hvor brandvæsenet inviterer alle, store som små, til at besøge beredskabsstationen på Vibevej i Esbjerg for at se de kraftfulde maskiner og selv prøve at være brandmand.

Der vil selvfølgelig være en række demonstrationer af udstyret. Fx frigørelse ved færdselsuheld, den store drejestige, det kraftfulde brandslukningsudstyr “Cobra” og brandvæsenets droneberedskab.

Men der vil også være mulighed for selv at prøve brandmandstilværelsen af. Fx kan store som små få et røgdykkerapparat på ryggen og tage en tur på røgdykkerbanen.

For de små er der fiskedam med præmier, og alle kan være med på en guidet rundtur på beredskabsstationen. Der vil være udstilling af de forskellige brand- og redningskøretøjer – både de nuværende og veteranerne, og som en ekstra bonus kommer Esbjerg Lufthavns store Crash-tender “Panther”, der skyder 6000 liter vand ud i minuttet.

Brandkadetterne, som er et ungdomsbrandkorps under kommunernes SSP i Esbjerg og Fanø kommuner, vil ligeledes demonstrere deres færdigheder.

“Vi glæder os alle til at vise vores udstyr og mandskab frem, og sammen med vores samarbejdspartnere er jeg sikker på, at vi får en god og spændende dag. Formålet er dels at skabe opmærksomhed om de forskellige uddannelser inden for redningsberedskabet, dels at skabe tryghed blandt borgerne. Og så selvfølgelig at få en god og indholdsrig dag”, siger beredskabschef Jens Mølgaard.

Det er Sydvestjysk Brandvæsen, der står for dagen i samarbejde med Esbjerg Stigelaug, Falck, Esbjerg Lufthavn, Syd- og Sønderjyllands Politi og andre aktører.

Sydvestjysk Brandvæsen er en sammenslutning af kommunerne Esbjerg, Varde og Fanøs brandvæsner. Sydvestjysk Brandvæsen har beredskabs-/brandstationer i Esbjerg, Varde, Bramming, Ribe, Sønderho, Nordby, Oksbøl, Nr. Nebel, Ølgod, Varde, Agerbæk.