Project Description

(Onsdag den 3. november) “Jo mere vi lærer hinanden at kende på tværs af afdelinger og grupperinger, jo bedre er det, når vi kommer ud til de store katastrofer og skal arbejde sammen”

Det var hovedbudskabet fra beredskabschef Jens Mølgaard, da Sydvestjysk Brandvæsen onsdag aften holdt en rigtig hyggelig “ryste sammen” aften på beredskabsstationen i Esbjerg.

Og formålet med aftenen var netop, at folk skulle lære hinanden bedre at kende på tværs af afdelinger, stationer, om man var fuldtidsansat, deltidsansat, frivillig, ansat i Falck eller noget helt andet. Og så var der også lejlighed til at “sparke dæk” og kigge på det udstyr, der står i Esbjerg, men som også kan tilkaldes til indsatser i hele slukningsområdet.

Blandt andet den nye tankvogn, der netop er kommet til stationen, og som færdig udrustet skal til Nr. Nebel. En tankvogn, der rummer 12.000 liter vand og er forsynet med dobbelt aksler i bag, hvor det bageste hjulsæt også drejer. Tanken er, at den vogn bliver standardmodellen for tankvogne i SVJB.

– Og den kører rigtig godt, fastslog beredskabsinspektør Thomas Laugesen.

Jens Mølgaard bød velkommen og kunne glæde sig over, at SVJB er kommet igennem corona-krisen uden at nogle af afdelingerne er lagt ned, og det takkede han mandskabets for.

Og aftenen blev da også gennemført under iagttagelse af de regler, der skal hindre corona-smitten bl.a. med en rimelig afstand indbyrdes og afspritning af hænderne.

Jens Mølgaard nævnte også, at man skal i gang med en ny risikoanalyse, så den kan være klar til den nye beredskabskommission, der tiltræder efter valget.

Efter indlæg af viceberedskabschef Keld Taumann, der bl.a. talte om TRIM – forebyggelse af psykiske følger af store hændelser – og Michael Friis fra Falck, var der lejlighed til at bese materiellet og dyrke socialt samvær.

Bespisningen var der også sørget for i form af lækre burgers og pommes frites.

Aftenen blev gennemført, fordi det nu igen efter næsten to år er muligt at samles. Tanken var, at ledelsen ville tage ud til alle stationer, men det tillader tiden ikke. Derfor holdtes arrangementet i Esbjerg, hvor det gentages torsdag aften, da alt mandskab i følge sagens natur ikke kan tage til Esbjerg samme aften.

(Flere billeder under artiklen og ved at trykke på billedet over atiklen)

Materiellet var stillet op i det fri.

Uden mad og drikke……

Droneberedskabet kan tilkaldes.