Project Description

(Torsdag den 7. marts) Alarmen lød på færdselsuheld med lastbil og fastklemte, da brandvæsnet i Ribe blev kaldt ud til Ringvejen ikke langt fra Ringvejsbroen. Heldigvis var det ikke så slemt, som det lød til, og ingen personer kom noget alvorligt til.

Uheldet skete, da en lastbilchauffør som fører af en stor tankvogn med anhænger ville stoppe på Ringvejen. Derfor trak han køretøjet ud i højre side og satte det højre hjulsæt ud i rabatten.

Det kunne rabatten ikke holde til. Formentlig på grund af de sidste dages meget regn var rabatten blevet meget blød, og stille og roligt begyndte lastbilens forvogn at skride ned af den godt en meter dybe skrænt. Inden chaufføren kunne nå at gøre noget, lagde forvognen sig til rette på siden i grøften, mens anhængeren delvist blev stående på kørebanen.

Brandvæsnet sendte indsatsleder, sprøjte, tankvogn og Unimog til stedet, men der blev heldigvis ikke brug for frigørelsesværktøjet. Til gengæld rengjorde brandfolkene kørebanen, ligesom de sørgede for at dirigere trafikken, der kunne ledes forbi uheldsstedet i et spor.

Forvognen lagde sig på siden i grøften, mens anhængeren blev stående.

Der vil formentlig gå en rum tid, inden tankvognen kan fjernes. I skrivende stund er det uvist, hvornår det sker.

Brandvæsnet var i øvrigt dårligt nok kommet hjem fra en udrykning til Margrethegården, hvor den automatiske brandalarm fortalte om ild. Der var ingen ild. Det var formentlig madlavning, der udløste alarmen.