Elskab bliver hævet efter brandmænd igen har sikret det mod oversvømmelse

/Elskab bliver hævet efter brandmænd igen har sikret det mod oversvømmelse
Elskab bliver hævet efter brandmænd igen har sikret det mod oversvømmelse 2020-02-22T19:19:15+00:00

Project Description

(Lørdag den 22. februar) Flere husejere på Møllevej og Holmevej i Ribe fik lørdag aften vand ind i kældrene, og flere brandmænd blev gennemblødte, da de reddede et forsyningsskab med elektriske installationer fra oversvømmelse og dermed kortslutning.

Forsyningsskabet står på Møllevej og forsyner de nærliggende huse og dermed også deres pumper i kældrene med elektricitet. Pumperne bruges til at holde vandet væk fra kældrene, og forsvinder strømmen går disse pumper i stå og vandet vil komme til at stå højt i de pågældende kældre.

Det er ikke første gang, Sydvestjysk Brandvæsen med sandsække, plastik og dykpumper har holdt vandet væk fra det pågældende skab. Forsyningsselskabet, der ejer skabet, besluttede i aftes, at skabet skal hæves, så det kommer fri af vandet. Det arbejde blev indledt først på aftenen, og mens arbejdet står på, forsynes beboerne med strøm fra en mobil generator.

I første omgang lagde brandmændene sandsække og plastik rundt om skabet, ligesom det blev pakket ind i plastik. Det var en vanskelig opgave, og flere brandmænd måtte ned på maven at ligge for at få tingene på plads. Det betød, at brandmændene blev gennemblødte, og de kunne hælde adskillige centiliter vandud af støvlerne efterfølgende.

Ved 18-tiden kunne portene i Kammerslusen åbnes, og det forventes, at de skal lukke igen ved 22-tiden inden nattens højvande sætter ind. Ved højvande omkring klokken tre kan situationen igen blive kritisk.

Beredskabschef Jens Mølgaard fik lørdag aften mere materiel i form af bl.a. generatorer og mandskab kørt i beredskab i Ribe fra hovedstationen i Esbjerg

Elskabet blev pakket ind i plastik og sandsække mens dykpumper holdt vandet væk

Det gjorde godt at få vandet ud af støvlerne