(Onsdag 12. februar) Brandvæsnet måtte onsdag assistere på Møllevej i Ribe, hvor flere huse var truet af vand, og hvor et elskab blev oversvømmet med det resultat, at der skete en kortslutning i skabet og elektriciteten i flere huse forsvandt.

Teknikere fik reetableret elforsyningen, og brandvæsnet sørgede med en pumpe og sandsække for, at vandet blev holdt på afstand af skabet, så det kunne fungere efter hensigten.

Brandvæsnet assisterede i fem huse, hvor der dels blev lagt sandsække ud for at hindre vandet i at trænge ind, dels blev der pumpet vand fra et par oversvømmede kældre, og i en kælder sørgede brandfolkene med sandsække for at lukke for en kloak, hvorfra  kloakvandet var ved at trænge op i kælderen.

Indsatsleder Jan Christiansen fortæller, at indsatsen startede ved ti-tiden og ved 16-tiden kunne de sidste brandfolk returnere til stationen.

I skrivende stund – onsdag sidst på eftermiddagen – har vandet trukket sig noget tilbage, men hvis ikke der kan lukkes op for sluserne torsdag, kan det gå galt igen.