(Tirsdag 14. maj) Stuehuset stod ikke til at redde, men det lykkedes at redde en stor svinestald med fuld besætning, da der tirsdag middag udbrød brand på en gård på Toftlundvej lidt nord for Spandet.

Ifølge politiet opstod ilden i et el-skab, og flammerne bredte sig lynhurtigt til stuehuset, der udbrændte, ligesom en tilbygget lade med garage led stor skade.

En hurtig indsats fra Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe og Arnum Frivillige Brandvæsen medførte, at det lykkedes at redde de grise, der gik i en stor svinestald ikke langt fra det brændende stuehus.

Det lykkedes at redde svinestalden, og grisene kunne blive gående under slukningsarbejdet.

Der blev hurtigt sat ventilatorer på, så røgen fra det brændende stuehus blev ledt væk fra svinestalden. Det betød, at grisene kunne blive i stalden under hele slukningsarbejdet.

Det lykkedes også at redde en papegøje med dens bur ud fra det brændende stuehus, og hverken mennesker eller dyr kom noget til under branden.

Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe mødte med fire udrykningskøretøjer, mens Arnum mødte med tre, og der blev fra sprøjterne lavet bc-udlægning, ligesom der blev anvendt højtryksrør under slukningsarbejdet. Det var nødvendigt at hugge flere tagplader i stykker for at komme til at bekæmpe ilden.

Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe etablerede en pumpestation på en nærliggende ejendom, og herfra kunne tankvognene forsynes med vand, så de kunne køre i pendulfart mellem den brændende ejendom og vandforsyningen.

Selv om der blev sat hurtigt ind på flere fronter, lykkedes det ikke at redde stuehuset.