(Lørdag 18. maj) Brandmændene fik en særdeles travl morgen denne lørdag, hvor der først udbrød brand i et meget stort bjælkehus syd for Jernvedlund, og mens brandfolkene var travlt beskæftiget her, stødte to biler sammen på Toftlundvej med det resultat, at to personer sad fastklemt og måtte befries fra bilvraget af brandvæsnet.

Branden på Toldgårdsvej syd for Jernvedlund opstod i et to etagers beboelseshus.

Da brandmændene kom frem, var huset helt overtændt, og det stod ikke til at redde. En hurtig og koncentreret indsats hindrede ilden i at brede sig til et nabohus også bygget i træ, der lå meget tæt på det brændende hus. Rent faktisk stødte tagrenderne på de to huse sammen. Det lykkedes også brandfolkene at redde en lade, der lå i kort afstand fra det brændende hus.

Brandmændene sørgede simpelthen for med vand at skære flammerne af, så de ikke kunne nå an antændte de to andre bygninger.

Ingen mennesker kom noget til ved branden, da husets nåede at komme ud i tide, men det lykkedes stort set ikke at redde noget af indboet, og huset brændte helt ned.

Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe fik assistance fra tankvognen fra Bramming, der kørte i pendulfart til Jernvedlund for at sikre vandforsyningen, da der skulle bruges store mængder vand til slukningsarbejdet.

Slukningsarbejdet varede flere timer, og Michael Voigt fra Farup Smede blev tilkaldt med en stor mobilkran, som kunne løfte resterne af det brændte tømmer op, så brandmændene kunne slukke ilden helt.

To biler stødte sammen

Mens brandvæsnet var travlt beskæftiget på Toldgårdsvej, stødte to tyske biler sammen på Toftlundvej få meter fra krydset ved Haderslevvej.

Brandvæsnet kørte direkte fra Toldgårdsvej til Toftlundvej med to udrykningskøretøjer, og det lykkedes hurtigt at få de to fastklemte personer i den ene bil befriet.

I tre ambulancer fra Ambulance Syd blev de kvæstede bragt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Hvor alvorligt kvæstelser var, var ikke klart i skrivende stund.

Begge biler blev stærkt beskadiget ved uheldet. En bilinspektør undersøgte bilerne i et forsøg på at finde ud af, hvordan uheldet er sket. Tilsyneladende er de to biler kommet mod hinanden og er stødt sammen med fronterne.

Ved middagstid måtte brandmændene en tur til Puggårdsgade, hvor en automatisk brandalarm var gået i gang. Der var tale om en fejl.