Project Description

(Mandag den 17. august) En episode mandag aften, som heldigvis ikke var så alvorlig, som den kunne have været, viste med al mulig tydelighed, at det er vigtigt, at der holdes afstand i de smalle gader i Ribe. Det er vigtigt for at udrykningskøretøjer kan komme frem.

I det aktuelle tilfælde skulle en brandsprøjte gennem gågaden for at komme til Hotel Dagmar, hvor der var melding om gasudslip. Et sted stod parasoller og borde så tæt, at brandbilen ikke kunne passere, før nogle borde og parasoller blev flyttet.

– Det er et eksempel på, hvor vigtigt, det er, at de forretningsdrivende tænker sig om, inden de sætter noget ud på gaden. Det tager tid at få flyttet folk fra bordene samt at få flyttet borde og parasoller. Derved går kostbare minutter tabt.

– I det aktuelle tilfælde betød det ikke noget, men tænk, hvis der havde været ild i hotellet og mange mennesker var i fare. Så havde vi været nødt til bare at gøre til og så ødelægge borde og parasoller, siger den daglige leder af brandvæsnet i Ribe, viceberedskabschef Kjeld Tauman.

Det aktuelle eksempel er kun et ud af mange, hvor det andre steder i byen viser sig, at parkerede biler står så tæt, at de noget større udrykningskøretøjer ikke kan komme frem.