(Lørdag den 22. juni 2024) Holdlederne og brandfolkene i øvrigt er vant til, at det skal gå stærkt, når den røde hane galer. Så er det med at komme ind i de store, røde biler, få de blå lygter tændt og udrykningssignalet aktiveret.

Men når der ikke er fare på færde, kan det hele også foregå i et noget roligere tempo. Som forleden.

Her var holdlederne fra station Ribe på besøg på Fanø, hvor stationslederen på stationen i Sønder Ho, Rasmus Brinch, var vært. Ud over at være stationsleder i Sønder Ho, er Rasmus Brinch også hver 4. weekend holdleder i Ribe.

– Kollegerne fra Ribe skulle se både stationen i Nordby og i Sønder Ho samt de frivilliges base og kystredningsstationen i Sønder Ho. Vi kunne selvfølgelig have valgt at køre dem rundt i en minibus, men jeg synes, det var sjovere, hvis de selv skulle køre rundt. Så de fik besked om at møde på en bestemt adresse, og jeg havde lejet 14 knallerter, så de fik en hver. Og så var det bare op på knallerten, fortæller Rasmus Brinch.

Og det blev en både faglig god og fornøjelig tur i landskabet på Fanø.

I Sønder Ho blev der lejlighed til at se station Ribes ”gamle” sprøjte, som nu gør god fyldest på vadehavsøen.

Stationen i Sønder Ho har 11 fast tilknyttede plus frivillige.

Når stationslederen har holdledervagt i Ribe, er det umuligt at nå udrykningstiderne, hvis man skal med færgen til fastlandet og derefter til Ribe.

– Det klarer jeg ved, at vi har en campingvogn stående på Ribe Camping hele året. Så her bor jeg, når jeg har vagt i Ribe, fortæller Rasmus Brinch.

Og da holdlederkollegerne fra Ribe var på besøg på Fanø, gav det jo et hul i dækningen af holdledervagten i Ribe.

– Vi er to holdledere på stationen i Sønder Ho, så da jeg viste kollegerne fra Ribe rundt på øen, havde min kollega Jürgen vagten i Ribe.

Og han fik i øvrigt travlt. Først kom alarmen til en færdselsulykke med en lastbil og en fastklemt. Det var dog ikke så dramatisk, som alarmen lød. Det var en lastbil, der var væltet i en stor hal, og føreren var kommet ud, da brandvæsnet kom til. Få timer senere blev Ribe kaldt til assistance i Bramming, hvor en ejendom blev brandhærget, men også den opgave blev klaret.

Sådan hjælper man hinanden i Sydvestjysk Brandvæsen.