Hæder

14-årige Søren blev hædret

 
 
14-årige Søren Fogh blev nytårsnat dagens – eller rettere nattens - mand. Under en brand på sin arbejdsgivers gård på Tangevej i Ribe greb Søren resolut rattet i en gummiged, og mens brandfolkene bekæmpede ilden kørte Søren de store bigballer halm ud fra den brændende bygning, så brandfolkene kunne slukke ilden i halmen helt.
Den præstation var ifølge indsatsleder Kjeld Tauman, Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe, medvirkende årsag til, at branden blev slukket væsentligt hurtigere, end tilfældet ellers ville have været. Og ifølge forsikringsselskabet Gjensidige var Sørens og brandvæsnets hurtige indsats årsag til, at brandskaderne blev væsentligt minimeret i forhold til, hvad der ellers ville have været tilfældet.
Da entreprenør Robin Poulsen, fa Karl Poulsen, Bramming, var ude for at besigtige skaderne efter branden sammen med taksatoren fra forsikringsselskabet Gjensidige, hørte Robin historien om den unge mand, der lod nytårsfest være nytårsfest for at hjælpe sin arbejdsgiver og brandfolkene med at bekæmpe branden.
Taksatorchef Carsten Sørensen og taksator Gregers Skov var med det samme enige i, at den præstation burde belønnes, og det samme var Sydvestjysk Brandvæsen.
Så i al hemmelighed blev det aftalt, at Gjensidiges folk og brandfolkene skulle møde op hjemme ved Søren for at hylde ham. Søren forældre blev orienteret om situationen, og de sørgede for at holde Søren hjemme denne mandag eftermiddag. Og det var en noget benovet 14-årig, der pludseligt så et større opbud af brandfolk, brandbiler, forsikringsfolk og presse troppe op ved hans hjem på Svankærvej.
Forsikringsselskabet medbragte en check på 5.000 kroner. Fra brandvæsnet var der en stor kurv med mange forskellige lækkerier til en 14-årig og Robin Poulsen lovede Søren en læreplads som håndværker, hvis hans fremtidsudsigter gik i den retning.
Som Carsten Sørensen og Gregers Skov var enige om, er det fantastisk, at en 14-årig handler så koldblodigt, og de håber, at det kan animere andre til også at gribe ind.
Søren selv var synligt benovet og glad, og han forklarede, at årsagen til, at han ikke var på arbejde på gården denne mandag eftermiddag var, at han skulle spille håndbold, for selv om han holdet meget af arbejdet på gården, skal der også være tid til håndbold.
Søren har arbejdet et par år på gården, og om årsagen til, at han arbejder her forklarede Søren, at det er fordi han altid har ønsket at arbejde på en gård.
Branden opstod i en stor løsdriftsstald, hvor der gik omkring 120 kreaturer. 30-40 kalve blev reddet ud, og tre omkom. De øvrige dyr kunne blive gående i den ene ende af stalden, mens ilden blev bekæmpet.