Nyheder og aktiviteter / Bådøvelse

Bådøvelse

En god aften i iskoldt vand

 
(Torsdag 23. nov.) At gå en tur langs vandet en kold og blæsende vinteraften kan være en fornøjelse, når man efterfølgende kommer hjem i en varm stue og eventuelt til et dejligt varmt bad.
Men når badet tages i noget, der minder om iskoldt havvand i et havnebassin, synes fornøjelsen nu at være så som så – også fordi, den kolde blæst bed rigtig godt i kinderne.
Men en halv snes brandfolk fra Sydvestjysk Brandvæsen i Ribe benyttede sig ikke desto mindre af en kold torsdag aften til at tage en dukkert i havnebassinet i Esbjerg ved siden af Kystredningsstationen. Og hvad der for langt de fleste mennesker ville være en både tvivlsom og farlig fornøjelse, blev for brandmændene en rigtig dejlig aften. Og det skyldes ikke mindst personale fra kystredningstjenesten, der med stor dygtighed demonstrerede, hvad en af stationens hurtige redningsbåde kan. De to mænd kunne på imponerende vis manøvrere båden, så den både sendte bølger ind over de ”badende” brandmænd eller sejlede lige så stille hen til dem, så de kunne reddes ombord, hvis det var det, der havde været aktuelt.
Brandmændene på deres side fik lejlighed til at øve bl.a. konvojsvømning i det kolde vand, hvor alle holder fast i alle, så man er sikker på, at ingen forsvinder i mørket. Og der blev lejlighed til at gennemprøve overlevelsesdragterne, der bruges ved eftersøgninger i vandet. Dragter der gør, at den der bærer den, kan opholde sig væsentligt længere tid i det kolde vand, end tilfælde ville være uden dragt.
Alt i alt en rigtig god aften – også for undertegnede, der fra redningsbåden fik lov at opleve det hele på nærmeste hold og samtidig få vist, hvor dygtig mandskabet er til at manøvrere den hurtige og livreddende båd.